ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΟΝΑΧΙΚΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 κιλά μικρές στρογγυλές πατάτες
1/2 κουταλιά κόκκινο πιπέρι
1 μεγάλο κρεμμύδι
ελαιόλαδο
μαϊντανός
αλάτι

Ξεφλουδίζετε και κόβετε τις πατάτες σε μέτρια κομμάτια. Ψιλοκόβετε 2 κλωνάρια μαϊντανού. Ξεφλουδίζετε και αλέθετε το κρεμμύδι.
Σε μια ρηχή και φαρδιά πήλινη κατσαρόλα με ζεστό λάδι που να καλύπτει τον πάτο, σοτάρετε το κρεμμύδι. Όταν μαραθεί το κρεμμύδι, προσθέτετε τις πατάτες (πλυμένες και στραγγισμένες).
Αφήνετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς τις πατάτες και το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσουν. Πασπαλίζετε με αλάτι και κόκκινο πιπέρι, ανακατεύετε ξανά και ραντίζετε με νερό μέχρι τη μέση από τις πατάτες.
Τις αφήνετε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να απορροφήσουν σχεδόν όλο το ζουμί. Σερβίρετε στην ίδια πήλινη κατσαρόλα.

style="xborder:1px solid black;" />
Κύριο Συστατικό : Πατάτες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV