ΜΥΔΙΑ ΑΤΜΟΥ ΜΕ ΑΣΠΡΟ ΚΡΑΣΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό μύδια
1 φλιτζάνι τσαγιού αρετσίνωτο κρασί άσπρο
2 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
αλάτι
πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός

Πετάτε όσα μύδια έχουν ανοικτό ή σπασμένο κέλυφος. Τρίβετε τα κλειστά κελύφη με σκληρή βούρτσα και κόβετε τα "γένια" τους.
Τα πλένετε καλά κάτω από ανοικτή βρύση και τα αφήνετε να στραγγίσουν. Βάζετε σε μια κατσαρόλα τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το μισό μαϊντανό, το κρασί και τα μύδια.
Κλείνετε καλά την κατσαρόλα και τα αφήνετε να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 4-6 λεπτά. Προσθέτετε το αλατοπίπερο.
Σερβίρετε τα μύδια γαρνιρισμένα με τον υπόλοιπο μαϊντανό.


Κύριο Συστατικό : Μύδια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 6 Λεπτα
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV