ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

200 γρ. αμπελόφυλλα φρέσκα
1/2 κιλό κιμάς
1 κουταλιά λάδι
1/2 κούπα ρύζι
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
αλάτι και λίγο πιπέρι
μαϊντανός
άνηθος ψιλοκομμένος
2 κούπες νερό
1 λεμόνι
1/2 κούπα βούτυρο
Για τη σάλτσα αυγολέμονο
2 κούπες ζωμός κρέατος
2 κουταλιές κοφτές κορν φλάουρ
2 κρόκοι αυγών
1 λεμόνι
ψιλοκομμένος μαϊντανός

Πλένετε τα αμπελόφυλλα,τα σκεπάζετε με νερό και τα βράζετε για μερικά λεπτά. τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε με άφθονο νερό.
Αναμειγνύετε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το νερό,το λεμόνι,το βούτυρο και το αλάτι. Βάζετε μια κουταλιά από το μείγμα πάνω σε κάθε αμπελόφυλλο και τα τυλίγετε χαλαρά σε ντολμαδάκια ως εξής:Βάζετε πάνω στη θαμπή πλευρά του φύλλου το μείγμα,διπλώνετε πρώτα τις δυο πλευρές πάνω από το μείγμα και ύστερα το τυλίγετε σε μικρό ρολό,χωρίς να το σφίξετε.
Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα σε σειρές,τα σκεπάζετε με ένα πιάτο(το τοποθετείτε ανάποδα) για να μην ανοίξουν και ρίχνετε το νερό ζεστό,λίγο αλάτι και το χυμό λεμονιού. Προσθέτετε και το βούτυρο και τα σκεπάζετε με ένα πιάτο που έχετε τοποθετήσει ένα βάρος επάνω του. Αφήνετε τα ντολμαδάκια να σιγοψηθούν για μιάμιση ώρα.
Σάλτσα αυγολέμονο:Ετοιμάζετε τη σάλτσα:Βράζετε το ζωμό κρέατος και προσθέτετε λίγο κορν φλάουρ,αφού το διαλύσετε σε λίγο κρύο νερό. Βράζετε τη σάλτσα για μερικά λεπτά και ρίχνετε λίγη στους κρόκους αυγών. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και ρίχνετε το αυγολέμονο στην υπόλοιπη σάλτσα,ενώ την ανακατεύετε συνεχώς. Την ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά,χωρίς να την αφήσετε να βράσει.
Βάζετε τα ντολμαδάκια σε πιατέλα και τα σκεπάζετε με τη σάλτσα. Πασπαλίζετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Κύριο Συστατικό : Αμπελόφυλλα φρέσκα
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 30 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 5
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV