ΣΦΟΥΓΓΑΤΟ ΜΥΤΙΛΙΝΗΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1½ κιλό κολοκυθάκια τριμμένα
1/2 φλιτζανι ελαιόλαδο
70 γρ. λιωμένο βούτυρο γάλακτος
500 γρ. φέτα τριμμένη
300 γρ. γραβιέρα τριμμένη
1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο
6 αυγά
2 κουταλιές αλεύρι
125 γρ. κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
½ κουταλάκι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
λίγο αλάτι
2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Τρίβετε τα κολοκυθάκια, τα πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και τα αφήνετε να στραγγίσουν σε σουρωτήρι 1 ώρα, πιέζοντας τα συχνά με μια κουτάλα για να βγάλουν τα υγρά τους.
Ανακατεύετε σ' ένα μπολ τα κολοκυθάκια με τη γραβιέρα και τη φέτα, το αλεύρι, το μαϊντανό ή τον άνηθο και το πιπέρι. Χτυπάτε τα 5 αυγά με την κρέμα γάλακτος ή το γάλα εβαπορέ και τα ενσωματώνετε στο μείγμα των κολοκυθιών.
Βουτυρώνετε το ταψί και πασπαλίζετε με τη φρυγανιά. Σ' ένα κατσαρολάκι λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο και το ανακατεύετε με το λάδι.
Απλώνετε επάνω το μείγμα των κολοκυθιών. Ρίχνετε όσο από το μείγμα βουτύρου-λαδιού περίσσεψε (αφού το χτυπήσετε με τον κρόκο του έκτου αυγού) στην επιφάνεια.
Ραντίζετε με λίγο νερό και ψήνετε το σφουγγάτο σε φούρνο στους 180 βαθμούς 50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά του.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κύριο Συστατικό : Κολοκυθάκια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : ΛΕΣΒΟΣ
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά & 1 Ώρα για τα κολοκυθάκια
Χρόνος Μαγειρέματος : 50 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV