ΨΑΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

350 γρ. φιλέτο κοκκινόψαρου
1 κ.σ.κόκκινη πάστα κάρυ
1 αβγό
2 κ.σ.σάλτσα ψαριού
1 κ.γ.ζάχαρη
1 κ.γ.κορν φλάουερ
2 φύλλα λάιμ
8 φασολάκια
2 κ.σ. φυλλαράκια κολίανδρο ή σχοινόπρασο
λάδι για το τηγάνισμα

Πλένουμε το ψάρι,το στραγγίζουμε με χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σε κομμάτι.
Το βάζουμε σε ψηλό μπολ μαζί με την πάστα κάρυ και το αβγό και τα κτυπάμε με τον αναδευτήρα χειρός μέχρι να δημιουργηθεί ομοιογενής και λέια πάστα.
Προσθέτουμε τη σάλτσα ψαριού,τη ζάχαρη και το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε καλά.Πλένουμε τα φύλλα του λάιμ,τα φασολάκια και τον κολίανδρο και τα στραγγίζουμε.
Αφαιρούμε την ίνα από το κέντρο των φύλλων λάιμ και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες.Ψιλοκόβουμε τα φασολάκια και τον κολίανδρο.Τα προσθέτουμε στο μίγμα με το ψάρι και ανακατεύουμε.Βάζουμε λάδι σε ύψος περ.1εκ. σε γουόκ(ή σε τηγάνι) και το ζεσταίνουμε.
Πλάθουμε 8 μικρά κεφτεδάκια με το μίγμα του ψαριού και τα τηγανίζουμε στο λάδι για περ.3 λεπτά γύρω γύρω.
Τα βγάζουμε από το λάδι με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας.


Κύριο Συστατικό : Κοκκινόψαρο φιλέτο
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ταϊλάνδη
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 5 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV