ΓΑΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

(για τη μαρινάδα και 1 κιλό γαύρο)
2 μέρη ελαιόλαδο
1 μέρος λεμόνι
1+1 lime & πορτοκάλι σε ξύσμα
1 μαραθόριζα, ψιλοκομμένη
2 κ.τ.σ. αλάτι
1/3 κ.τ.σ. πιπέρι
1 κ.τ.σ. ζάχαρη
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της μαρινάδας. Πλένουμε τα ψάρια και τα φιλετάρουμε. Σε ένα σκεύος απλώνουμε τα ψάρια σε μια στρώση, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε με άλλες 3-4 ακόμη, αλατοπιπερώνοντας κάθε φορά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε από πάνω τους τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε το σκεύος με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε σε δροσερό μέρος για 4 περίπου ώρες. Μπορούμε να τον σερβίρουμε με ντοματάκια Σαντορίνης σαν καναπεδάκι και να το γαρνίρουμε με ροζ πιπέρι. Μετά συντηρούμε το γαύρο στο ψυγείο.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κύριο Συστατικό : Γαύρος
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά & 3 Ώρες Μαρινάρισμα
Χρόνος Μαγειρέματος : -
Τρόπος Μαγειρέματος : -
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 10
Πηγή : ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΛΒΑΝΙΔΗΣ


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV