ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

4 μεγάλες μελιτζάνες
1 κρεμμύδι
1 αυγό
100 γρ. αντζούγιες κονσέρβα
4 κουταλιές σάλτσα ντομάτας
150 γρ. μπεσαμέλ
αλάτι
πιπέρι
1/4 κούπας ελαιόλαδο

Πλένετε τις μελιτζάνες και τις κόβετε στη μέση κατά μήκος, χωρίς να τις ξεφλουδίσετε. Αφαιρείτε προσεκτικά το εσωτερικό τους με το ειδικό κουταλάκι, ώστε να μην σπάσει το εξωτερικό τους μέρος και να γίνουν σαν βαρκούλες.
Σε μια μικρή κατσαρόλα με χοντρό πάτο και λίγο λάδι, σοτάρετε την ψίχα από τις μελιτζάνες μαζί με χοντροκομμένο κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε να μαλακώσουν σιγοψήνοντας με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
Ανακατεύετε. Όταν είναι έτοιμα, ρίχνετε τη σάλτσα ντομάτας και τις αντζούγιες. Ανακατεύετε προσεκτικά και τα λιώνετε με ένα πιρούνι μέχρι η σάλτσα να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Ξεχωρίζετε το ασπράδι από τον κρόκο του αυγού, χτυπάτε το ασπράδι μέχρι να γίνει μαρέγκα και αναμειγνύετε με τη σάλτσα μπεσαμέλ.
Στη συνέχεια προσθέτετε τον κρόκο. Γεμίζετε τις μελιτζάνες με το μείγμα που έχετε ετοιμάσει, τις τοποθετείτε σε ένα ταψί φούρνου που έχετε αλείψει με λίγο λάδι και τις περιχύνετε με σάλτσα μπεσαμέλ.
Προθερμαίνετε το φούρνο στο γκριλ και τις αφήνετε να ψηθούν στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά.

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ
Κύριο Συστατικό : Μελιτζάνες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 30 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV