ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1200 γρ. ντομάτες
1 κρεμμύδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
μαύρο πιπέρι
από 1 κ.γ. ρίγανη και θυμάρι
600 ml ζωμό λαχανικών
μαϊντανό για το γαρνίρισμα
60 γρ. νωπή μαγιά
250 γρ. αλεύρι σίτου
350 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
80 γρ. σιμιγδάλι
9 κ.σ. καλό ελαιόλαδο
αλάτι
40 γρ. παπαρουνόσπορο
40 γρ. σουσάμι
2-4 κ.σ. ψιλοκομμένο φασκόμηλο
λάδι για το ταψί

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, έπειτα τις και τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε κοτσάνι και σπόρια και τις κόβουμε χοντρά κομμάτια.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι,το ψιλοκόβουμε και το τσιγαρίζουμε σε καυτό λάδι. Προσθέτουμε τις ντομάτες. Καθαρίζουμε το σκόρδο και το λιώνουμε. Τα σοτάρουμε όλα για 5 λεπτά, νοστιμίζουμε με αλάτι,πιπέρι και μυρωδικά.
Χύνουμε το πολύ νερό από τη σούπα και τη σιγοβράζουμε σκεπασμένη 20 λεπτά. Στην συνέχεια την περνάμε από το μπλέντερ. Βάζουμε τη σούπα στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρουμε. Για τα κριτσίνια, διαλύουμε τη μαγιά σε 500 ml χλιαρό νερό.
Αναμειγνύουμε όλο το αλεύρι με το σιμιγδάλι, το λάδι και 1 πρέζα αλάτι. Τα ζυμώνουμε μαζί με τη μαγιά σε λεία ζύμη,και την αφήνουμε σκεπασμένη 1 ώρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Με τη μισή ζύμη φτιάχνουμε ένα ρολό πάχους 1 εκ. και το περνάμε από το σουσάμι ή τον παπαρουνόσπορο.
Ζυμώνουμε στην υπόλοιπη ζύμη το φασκόμηλο και φτιάχνουμε με αυτήν μπαστουνάκια. Βάζουμε τα μπαστουνάκια σε βουτυρωμένο ταψί, τα αφήνουμε σκεπασμένα για 10 λεπτά και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.

ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ
Κύριο Συστατικό : Ντομάτες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 60 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 5
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV