ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

500 γρ. πράσινα καθαρισμένα φασολάκια
1/2 φλιτζάνι κομμένο κρεμμύδι
1/4 φλιτζ. βούτυρο
1 σκελίδα λιωμένο σκόρδο
1/3 φλιτζ. κομμένο σε λεπτά κομμάτια αμύγδαλο
αλάτι και πιπέρι

Ρίχνετε τα φασολάκια σε ελαφρά αλατισμένο βραστό νερό και τα βάζετε ακάλυπτα μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται για περίπου 5’.
Τα στραγγίζετε και τα δροσίζετε με κρύο νερό,τα στραγγίζετε πάλι. Σοτάρετε το κρεμμύδι στο βούτυρο μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε το σκόρδο,μετά τα αμύγδαλα και τα μαγειρεύετε για 3’,μέχρι να ροδίσουν τα αμύγδαλα.
Προσθέτετε τα φασολάκια,τα ζεσταίνετε καλά,ανακατεύοντάς τα με το μείγμα.
Ρίχνετε αλάτι και φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι. Σερβίρεται ζεστό.

ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ
Κύριο Συστατικό : Φασολάκια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV