ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 κιλά μεγάλες στρογγυλές μελιτζάνες, κομμένες σε φέτες (2,5 εκ.) κι αλατισμένες
ελαιόλαδο για τηγάνισμα ή άλειμμα
2 κιλά ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες, κομμένες στη μέση και τριμμένες
αλάτι κατά βούληση
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι ζάχαρη
2-3 κουταλιές ξίδι ή γλυκό κόκκινο κρασί (Μαυροδάφνη)
1 κεφάλι σκόρδο καθαρισμένο, ψιλοκομμένο

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C. Αλατίστε τις φέτες μελιτζάνας και αφήστε τις σε ένα τρυπητό, για πείπου 2 ώρες, για να φύγει η πικρίλα τους.
Πλύνετε και στεγνώστε καλά τις φέτες. Ζεσταίνετε περίπου 2,5 εκ λάδι στο τηγάνι και τηγανίζετε ελαφρά τις μελιτζάνες, σε δόσεις, προσέχοντας να μην καούν. Στραγγίστε τις σε απορροφητικό χαρτί.
Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζετε τις ντομάτες με αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί μια πυκνή σάλτσα. Ανακατέψτε μετά το ξίδι ή το γλυκό κρασί μέσα στη σάλτσα.
Τοποθετήστε σε στρώσεις τις φέτες μελιτζάνας σε ένα πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίζοντας σκόρδο σε κάθε στρώση. Όταν τελειώσετε, χύνετε τη σάλτσα από πάνω και τις ψήνετε για 30 λεπτά στο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Το φαγητό πρέπει να έχει καλά δεμένη σάλτσα και σερβίρεται καλύτερα χλιαρό. Ταιριάζει καλά με φρέσκο ψωμί, φέτα και κρασί.

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ
Κύριο Συστατικό : Μελιτζανα
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 Λεπτά & 2 Ώρες αναμονή οι μελιτζάνες
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι, Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι & Έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV