ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

16 σαρδέλες
50 γρ. τριμμένη γραβιέρα
150 γρ. τριμμένη φρυγανιά
50 γρ. βούτυρο
1 αυγό
2 φλυτζάνια ηλιέλαιο
μαϊντανός

Καθαρίζετε καλά τις σαρδέλες,τις ανοίγετε στη μέση κατά μήκος και τους αφαιρείτε τα κόκκαλα. Τις πλένετε και τις στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.
Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό. Βάζετε τη φρυγανιά σε ένα πιάτο και χτυπάτε το αυγό σε ένα μπολ. Αναμειγνύετε την τριμμένη γραβιέρα,το βούτυρο και το μαϊντανό μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα.
Γεμίζετε τις σαρδέλες με το μείγμα αυτό και τις κλείνετε. Τις βουτάτε στο αυγό και έπειτα τις πανάρετε με τη φρυγανιά. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε τις σαρδέλες μέχρι να ροδίσουν.
Τις στραγγίζετε από το λάδι και τις σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό : Σαρδέλες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 5 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV