ΑΥΓΑ ΜΑΤΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

100 γρ. αρακά
100 γρ. κορυφές σπαραγγιών
2 αυγά
½ κουταλιά αλεύρι
1 ποτήρι νερό
2 φέτες ψωμί
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι

Βάζετε ένα τηγάνι στη φωτιά με λάδι και τσιγαρίζετε τις σκελίδες σκόρδου. Όταν ροδίσουν, τις απομακρύνετε και στο ίδιο λάδι σοτάρετε τον αρακά και τα σπαράγγια κομμένα σε κομμάτια.
Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε το σκεύος και αφήνετε τα υλικά σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά. Λίγο πριν ψηθούν, πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά.
Ρίχνετε το νερό και συνεχίζετε τη βράση. Μόλις τα λαχανικά ψηθούν, σπάτε από πάνω τους τα αυγά και όταν τα ασπράδια πήξουν, τα πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Τέλος βάζετε στο πλάι κάθε αυγού μια φέτα φρυγανισμένο ψωμί και σερβίρετε.

ΑΥΓΑ ΜΑΤΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Κύριο Συστατικό : Αυγά
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV