ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

4 μέτριες πατάτες
60 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζαμπόν
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
αλάτι και πιπέρι

Πλένετε τις πατάτες χωρίς να τις ξεφλουδίσετε. Τις τυλίγετε με αλουμινόχαρτο και τις βάζετε στο φούρνο στους 170 °C για 1 ώρα.
Μόλις ψηθούν,αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και τις κόβετε στη μέση κατά μήκος. Αφαιρείτε τη σάρκα και φυλάσσετε τη φλούδα ακέραιη, για να τη γεμίσετε.
Αναμειγνύετε τη σάρκα με το βούτυρο, όσο είναι ακόμη ζεστή. Κόβετε σε κομμάτια το ζαμπόν και πολτοποιείτε τη γραβιέρα. Ανακατεύετε καλά αυτά τα υλικά με το προηγούμενο μείγμα. Αλατοπιπερώνετε. Γεμίζετε τις άδειες πατάτες και ενώνετε ξανά τα μισά.
Τυλίγετε ξανά τις πατάτες με αλουμινόχαρτο και τις αφήνετε για λίγα λεπτά μέσα στο φούρνο.
Τις σερβίρετε ζεστές με τα πακέτα μισάνοιχτα.

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ
Κύριο Συστατικό : Πατάτες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV