ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΨΗΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

12 μεγάλα μανιτάρια
4 φέτες ψωμί του τόστ (ψίχα)
3 κουταλιές γάλα
50 γρ. προσούτο
50 γρ. βούτυρο
χυμός μισού λεμονιού
μαϊντανός
αλάτι
λευκό πιπέρι

Πλένετε πολύ καλά τα μανιτάρια. Ψιλοκόβετε τους μίσχους και τους βάζετε σε ένα τηγάνι με το βούτυρο, το χυμό του λεμονιού, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Τους αφήνετε σε χαμηλή φωτιά ώστε να ψηθούν αργά. Βουτυρώνετε το σκεύος όπου θα σερβίρετε τα μανιτάρια και τα τοποθετείτε με το χείλος προς τα πάνω. Βάζετε σε κάθε μανιτάρι μια ροζέτα βούτυρο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C για 10’.
Σε μια πιατέλα ανακατεύετε τους μίσχους των μανιταριών,την ψίχα του ψωμιού μουλιασμένη στο γάλα, το προσούτο κομμένο σε κομμάτια και το μαϊντανό.
Αλατοπιπερώνετε και καλύπτετε με το μείγμα αυτό τα μανιτάρια. Τα ξαναβάζετε στο φούρνο για μισή ώρα.
Τα σερβίρετε ζεστά.


Κύριο Συστατικό : Μανιτάρια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV