ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΨΑΡΑΚΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

500 γρ. μικρά ψαράκια,π.χ. σαρδέλα ή γαύρο ή μαριδάκι
5 κ.σ. αλεύρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι
πιπέρι
1 ματσάκι μαϊντανό

Πλένουμε τα μικρά ψαράκια και τα στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας, αλλά δεν αφαιρούμε τα κεφάλια και τα πτερύγια.
Περνάμε τα ψαράκια από το αλεύρι, ώστε να δημιουργηθεί επάνω τους μια λεπτή στρώση. Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα αναδεύουμε ελαφρά για να φύγει το περιττό αλεύρι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στους 180 βαθμούς.
Το λάδι έχει τη σωστή θερμοκρασία, όταν, βυθίζοντας μέσα του μια οδοντογλυφίδα, αναπτύσσονται πάνω της φυσαλίδες.
Τηγανίζουμε τα ψαράκια σε μπόλικο καυτό λάδι ανά μερίδες, μέχρι να ροδίσουν. Για να γίνουν τα ψαράκια ιδιαίτερα τραγανά, τα βγάζουμε από το λάδι μετά από 2 λεπτά, τα αφήνουμε να στραγγίξουν και τα ξαναβάζουμε στο καυτό λάδι για άλλο 1 λεπτό. Τα βγάζουμε πάλι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε χαρτί κουζίνας.
Τους βάζουμε αλατοπίπερο. Πλένουμε το μαϊντανό, τον τινάζουμε να στεγνώσει και τον αφήνουμε και αυτόν να στραγγίξει πάνω σε χαρτί κουζίνας.
Τηγανίζουμε το στεγνό μαϊντανό στο καυτό λάδι, τον αφήνουμε να στραγγίξει και τον σερβίρουμε μαζί με τα ψαράκια.


Κύριο Συστατικό : Μαριδάκι
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV