ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΑΠΟ ΚΙΜΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 1/2 κιλά αλεύρι
4 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
5 κουταλιές νερό
1 μεγάλο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά γεμάτη βούτυρο
350 γρ. κιμά
κανέλα
γαρύφαλλα
ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι και πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα

Ρίχνετε σε δυο κούπες αλεύρι ένα κουταλάκι κοφτό αλάτι και το λάδι και ανακατεύετε το μείγμα. Ρίχνετε το χυμό λεμονιού στο νερό και ραντίζετε με αυτό το μείγμα.
Ζυμώνετε τη ζύμη και προσθέτετε όσο χρειάζεται από το υπόλοιπο αλεύρι για να γίνει σφιχτή η ζύμη, τη σκεπάζετε.
Σοτάρετε το κρεμμύδι με το βούτυρο μέχρι να μαραθεί και ρίχνετε τον κιμά, λίγη κανέλα, τα γαρύφαλλα κοπανισμένα, μαϊντανό, 1 ½ κουταλάκι κοφτό αλάτι και λίγο πιπέρι. Σοτάρετε τον κιμά και προσθέτετε μερικές κουταλιές νερό.
Αφήνετε να σιγοψηθεί για 30’ περίπου. Τον κρυώνετε. Ανοίγετε το φύλλο σε πάχος 3 χιλιοστών και το κόβετε σε δίσκους στη διάμετρο που έχει ένα πιατάκι τσαγιού. Βάζετε πάνω σε κάθε δίσκο μια κουταλιά από το μείγμα κιμά, το διπλώνετε στα δύο και πατάτε τις άκρες με πιρούνι.
Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι αρκετό λάδι. Ψήνετε τα μπουρεκάκια σε μέτρια φωτιά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Αν τηγανίσετε τα μπουρεκάκια σε φριτέζα, ζεσταίνετε το λάδι στους 185°C.


Κύριο Συστατικό : Κιμάς
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV