ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΕΡΙΓΙΑΚΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

4 ολόκληρα στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκκαλο
8 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε κομμάτια του 1εκ.
Σάλτσα μουστάρδας για βούτηγμα:
1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
1/3 φλιτζανιού μουστάρδα Ντιζόν
1 κουταλάκι τσαγιού Γουόρτσεστερσαϊρ σος
1/2 κουταλάκι τσαγιού τσίλι σος
Μαρινάτα:
1/2 φλιτζάνι σέρι
1/2 φλιτζάνι σόγια σος
1/4 φλιτζανιού λάδι
1/4 φλιτζανιού σκούρα ζάχαρη
2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Ρίχνετε όλα τα υλικά της σάλτσας σε μπολ. Τα ανακατεύετε καλά. Τα σκεπάζετε και τα βάζετε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Μουσκεύετε 24 μπαμπού καλαμάκια στο νερό για 3 ώρες.Ρίχνετε τα υλικά της μαρινάτα σε μεγάλο μπολ,τα ανακατεύετε καλά. Κόβετε κάθε στήθος σε 12 ισομεγέθη κομμάτια - έτσι έχετε 48 κομμάτια.
Προσθέτετε το κοτόπουλο στη μαρινάτα, το σκεπάζετε και το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου 2 ώρες. Περνάτε 2 κομμάτια κοτόπουλου εναλλακτικά με κομμάτια από τα φρέσκα κρεμμυδάκια στα καλαμάκια.
Τα ψήνετε σε γκριλ ή σε μπάρμπεκιου σε ελαφρά λαδωμένη σχάρα, γυρίζοντας τα μια φορά, περίπου 2 με 3 λεπτά κάθε πλευρά.
Σερβίρονται ζεστά με τη σάλτσα μουστάρδας.


Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Μεξικό
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Γκριλ
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 8
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV