ΜΠΙΖΕΛΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

125 γρ. βούτυρο
1/2 φλιτζάνι νερό
500 γρ. μπιζέλια
1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαρούλι
1 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι

Ρίχνετε το βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα με το νερό. Μόλις πάρουν μια βράση, προσθέτετε τα μπιζέλια, το κρεμμύδι, το μαρούλι, την ζάχαρη και λίγο αλάτι. Τα σκεπάζετε και τα μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά για 10’ ή μέχρι να μαλακώσουν τα μπιζέλια.
Βγάζετε το καπάκι από την κατσαρόλα και τα βράζετε μέχρι να εξατμιστεί το υγρό. Προσθέτετε το φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι. Σερβίρεται ζεστό.


Κύριο Συστατικό : Μπιζέλια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV