ΡΟΛΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΑΡΝΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

400 γρ. αρνίσιο κιμά
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
από 1/2 κ.σ. κύμινο
κανέλα
μπούκοβο
τζίντζερ
4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
4 κ.σ. καβουρντισμένο κουκουνάρι
1 αβγό
6 φύλλα ζύμης
80 γρ. λιωμένο βούτυρο
1 κ.σ. σουσάμι

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Σοτάρουμε τον κιμά με τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα καρυκεύματα και το μαϊντανό σε λάδι για 8 λεπτά.
Στραγγίζουμε το λίπος. Προσθέτουμε το κουκουνάρι και το αβγό. Παίρνουμε ένα έτοιμο φύλλο και το κόβουμε κατά μήκος σε 4 λωρίδες, τις παίρνουμε ανά δύο, τις βουτυρώνουμε και τις ακουμπάμε τη μια πάνω στην άλλη.
Αδειάζουμε 1 κ.σ. γέμιση στην άκρη της διπλής λωρίδας και την τυλίγουμε στο φύλλο σαν πούρο. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά.


Κύριο Συστατικό : Αρνίσιος κιμάς
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV