ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 κρεμμύδια τριμμένα
3 κουταλιές βούτυρο
100 γρ. ρύζι
1 βάζο κληματόφυλλα
1/2 κουταλάκι δυόσμο ξηρό ή 2 κουταλάκια φρέσκο
1/2 κιλό κιμά
2 ντομάτες τριμμένες
2 κουταλιές λάδι
αλάτι και πιπέρι
1 λεμόνι

Πλένετε τα φύλλα. Βάζετε σε ένα μπολ όλο το υλικό και τον χυμό από το ένα λεμονί και ζυμώνετε. Παίρνετε μία κουταλιά από το μείγμα και γεμίζετε κάθε φύλλο και τα διπλώνετε.
Σε μία κατσαρόλα στρώνετε μερικά φύλλα που δεν θα χρησιμοποιήσετε. Τοποθετείτε τους ντολμάδες στη σειρά. Προσθέτετε νερό να σκεπάσει τους ντολμάδες. Προσθέτετε 2 κουταλιές λάδι.
Τοποθετείτε πάνω από τους ντολμάδες ένα πιάτο ώστε να τους πιέζει για να μην ανοίξουν με το μαγείρεμα. Σκεπάζετε την κατσαρόλα.
Όταν πάρουν μια δυο βράσεις ρίχνετε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιών. Αφήνετε να βράσουν μέχρι να μείνουν με το λάδι τους.


Κύριο Συστατικό : Κληματόφυλλα
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι & Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV