ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1/2 κιλό μανιτάρια
2 σκελίδες σκόρδο
12 αμύγδαλα
1/2 κουταλιά κόκκινο πιπέρι
4 κουταλιές λευκό κρασί
χοιρινό λίπος
αλάτι

Πλένετε προσεκτικά τα μανιτάρια με κρύο νερό και αλάτι. Αφήνετε ολόκληρα τα μικρά μανιτάρια και κόβετε σε μικρά κομμάτια τα μεγαλύτερα, κρατώντας το πάνω μέρος και πετώντας όσα δεν είναι καλά.
Ζεσταίνετε το λίπος σε ένα φαρδύ τηγάνι και σοτάρετε τα μανιτάρια με λίγο αλάτι. Τα αφήνετε να σοταριστούν σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, τα ραντίζετε με κρασί και προσθέτετε τα αμύγδαλα, που προηγουμένως έχετε σπάσει σε ένα γουδί. Πασπαλίζετε με κόκκινο πιπέρι.
Τα ανακατεύετε και τα αφήνετε για μερικά λεπτά ακόμη. Χτυπάτε τις ξεφλουδισμένες σκελίδες σκόρδου σε ένα γουδί και τις προσθέτετε στο μείγμα. Ανακατεύετε συνεχώς και τα αφήνετε άλλα 10 λεπτά.


Κύριο Συστατικό : ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV