ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

800 γρ. μπακαλιάρος
4 σκελίδες σκόρδου
1/2 ποτήρι πουρές ντομάτας
λάδι
αλάτι

Κόβετε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια και τον αφήνετε από το προηγούμενο βράδυ μέσα σε αρκετό νερό για να ξαρμυρίσει. Δεν είναι απαραίτητο να αλλάξετε το νερό, αλλά φροντίστε να είναι αρκετό.
Σκουπίζετε τον μπακαλιάρο, αφαιρείτε την πέτσα και τα κόκκαλα και τον κόβετε προσεκτικά σε μπουκιές. Ξεφλουδίζετε τις σκελίδες σκόρδου και τις κόβετε σε ροδέλες. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα με λάδι, τσιγαρίζετε ελαφρά το σκόρδο και ύστερα προσθέτετε τον πουρέ ντομάτας και τον μπακαλιάρο.
Όταν πάρει την πρώτη βράση, αφήνετε την κατσαρόλα να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να πήξει η σάλτσα. Αλατίζετε. Σερβίρετε στην ίδια κατσαρόλα.


Κύριο Συστατικό : ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV