ΜΥΔΙΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

15-20 μύδια
1/3 φλιτζάνι λάδι
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ντομάτες τριμμένες
1/2 κουταλιά της σούπας πελτέ
κομματάκια φέτα

Καθαρίζετε τα μύδια πολύ καλά από τα "μαλλιά". Τα βάζετε σε μία κατσαρόλα με νερό και αφήνετε να βράσουν. Όταν ανοίξουν τα αφήνετε λίγο ακόμα και τα σουρώνετε.
Χωρίζετε τη σάρκα από τα όστρακα και τα αφήνετε στην άκρη. Βάζετε σε ένα μικρό τηγανάκι το λάδι να κάψει. Προσθέτετε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί. Ρίχνετε την ντομάτα και τον πελτέ, ανακατεύετε και χαμηλώνετε τη φωτιά. Μόλις πάρει βράση προσθέτετε τα μύδια και ψήνετε μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους.
Ρίχνετε τη φέτα και ανακατεύετε. Αφήνετε 5 λεπτά ακόμα στη φωτιά και σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό : Μύδια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV