ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΠΙΠΕΡΑΤΗΣ ΦΕΤΑΣ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΤΣΕΣ, ΜΙΖΟΥΝΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΙ ΣΤΙΚ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

400 γρ. τυρί φέτα
100 γρ. αλεύρι
100 ml. κρέμα γάλακτος
Φρέσκο πιπέρι
400 γρ. παρμεζάνα
12 πιπερίτσες baby
100 γρ. μιζούνα
1 αβγό
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Βάζουμε σε ένα μπολ την φέτα, το αλεύρι, την κρέμα γάλακτος, το αυγό και λίγο φρεσκοαλεσμένο πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να σπάσει καλά η φέτα και να δέσουν όλα τα υλικά.
Έπειτα παίρνουμε ένα μεταλλικό φορμάκι σε σχήμα πυραμίδας και το περνάμε εσωτερικά με ένα πινέλο λίγο ελαιόλαδο. Γεμίζουμε το φορμάκι με το μείγμα και το ψήνουμε στο φούρνο στους 180o C για 20 λεπτά.
Για τα στικ παρμεζάνας ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και πασπαλίζουμε την παρμεζάνα σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού. Αφού ψήσουμε την παρμεζάνα και από τις δυο μεριές την βγάζουμε από το τηγάνι και με γρήγορες κινήσεις την τυλίγουμε.
Στο μεταξύ σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τις πιπερίτσες και τη μιζούνα.
Σερβίρουμε την πυραμίδα φέτας με τα σοταρισμένα λαχανικά και το στικ παρμεζάνας.


Κύριο Συστατικό : Φέτα
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : NEWLINE


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV