ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΟΒΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

½ κιλό Φασόλια ξερά
2 μέτρια καρότα
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
2 ώριμες ντομάτες
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 κλωνάρι σέλινο
½ κουταλάκι μπούκοβο
αλάτι και πιπέρι

Βάζετε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ στο νερό να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό. Τα αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτετε τα καρότα, το σέλινο και τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες και τα αφήνετε να βράσουν για 20 λεπτά ακόμα. Προσθέτετε τις ντομάτες και τον πελτέ ντομάτας και αφήνετε σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα περίπου.
Τέλος προσθέτετε το ελαιόλαδο μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και το μπούκοβο.
Σερβίρεται ζεστό και συνοδεύεται με μαύρες ελιές, παστές σαρδέλες ή ψητή ρέγκα.


Κύριο Συστατικό : Φασόλια ξερά
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV