ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

12 μέτρια κολοκυθάκια
3 κρεμμύδια
60 ml ζωμό κότας
2 φλυτζάνια ρύζι
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
2 αυγά
χυμός ενός λεμονιού
1 καρότο
1 κλωνάρι σέλινο
μαϊντανός
δυόσμος
αλάτι και πιπέρι

Αφαιρείτε προσεκτικά την ψίχα από τα κολοκύθια και την ψιλοκόβετε. Σε κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει και ρίχνετε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Αφήνετε να ροδίσουν και προσθέτετε τη σάρκα των κολοκυθιών, το καρότο και το σέλινο ψιλοκομμένα, το ρύζι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το αλατοπίπερο και λίγο νερό. Αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά και τα κατεβάζετε από τη φωτιά.
Με αυτό το μείγμα γεμίζετε τα κολοκύθια. Τα τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα με το ζωμό και αφήνετε να σιγοβράσουν για 30-40 λεπτά. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα ασπράδια και κατόπιν τους κρόκους, το χυμό λεμονιού και λίγο ζωμό από τα κολοκύθια που βράζουν.
Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περιχύνετε τα κολοκύθια με το αυγολέμονο, κινώντας κυκλικά την κατσαρόλα για να απλωθεί η σάλτσα. Πασπαλίζετε με άνηθο και σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό : Κολοκυθάκια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV