ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό (με το κέλυφος) μύδια
2 μέτρια κρεμμύδια
6 σκελίδες σκόρδο
1 μέτριο (μόνο το άσπρο μέρος) πράσα
1 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
1/4 φλιτζανιού νερό
1 κουτ. γλυκ. πάπρικα
1 κουτ. γλυκ. θυμάρι
1 κουτ. γλυκ. μαύρο πιπέρι
1/8 κουτ. γλυκ. πιπέρι καγιέν
1 κουτ. σουπ. λάδι
1/2 ματσάκι άνηθος
μερικές φέτες λεμόνια

Πλύνετε και καθαρίστε καλά τα μύδια. Αφήστε τα σ' ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν. Στη συνέχεια καθαρίστε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και το πράσο και ψιλοκόψτε τα. Ζεστάνετε το λάδι σε μια αντικολλητική κατσαρόλα.
Ρίξτε μέσα τα κρεμμύδια, το πράσο, τα σκόρδα και το νερό. Σιγοβράστε τα περίπου για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Προσθέτετε το θυμάρι, την πάπρικα και το πιπέρι. Δυναμώστε τη φωτιά και ρίξτε το κρασί.
Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε τα να πάρουν βράση. Ρίξτε τα μύδια, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να ανοίξουν. Πετάξτε όσα μύδια παρέμειναν κλειστά, γαρνίρετε με τις φέτες λεμόνι και τον άνηθο.


Κύριο Συστατικό : Μύδια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση :
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι & Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV