ΓΑΡΙΔΕΣ ΠΑΝΕ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΜΕ ΡΟΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ, ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Γαρίδες
Λευκό κρασί
Σκόρδο ψιλοκομμένο
Ζωμό ψαριού
Κορν φλάουρ, μέλι
Σος σόγιας, φιλέτο αμυγδάλου ψημένο
ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΛΑΚΙΑ
Φύλλο κρούστας
Ανθότυρο
Πιπεριές Φλωρίνης
Αλάτι, πιπέρι
Φρέσκια μυρωδικά (άνηθο, μαϊντανό)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις αλατοπιπερώνουμε. Τις σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και τις ψήνουμε στη σχάρα.
Τις βουτάμε στη σάλτσα που θα φτιάξουμε. Για την σάλτσα βράζουμε σε ένα σκεύος το λίγο λευκό κρασί, ψιλοκομμένο σκόρδο και το ζωμό ψαριού. Δένουμε με κορν φλάουρ. Προσθέτουμε μέλι και σος σόγιας.
Τις βουτάμε και στο ψημένο φιλέτο αμυγδάλου.
Για να φτιάξουμε τα ρολάκια, βουτυρώνουμε το φύλλο κρούστας. Βουτυρώνουμε ξανά και στρώνουμε και δεύτερο φύλλο κρούστας. Κόβουμε το φύλλο σε λεπτές λωρίδες, περίπου 10 Χ 25 εκ.
Βάζουμε στην άκρη της κάθε λωρίδας 1 κουταλάκι ανθότυρο, 1 κομματάκι πιπεριά Φλωρίνης, αλάτι, πιπέρι και φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα. Κλείνουμε τις άκρες και τυλίγουμε σε ρολάκια.
Ψήνουμε τα ρολάκια στο φούρνο για 15 λεπτά στους 180o C.
Σερβίρουμε τα ρολάκια μαζί με τις παναρισμένες γαρίδες.


Κύριο Συστατικό : Γαρίδες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 20 κομμάτια
Πηγή : NEWLINE


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV