ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό μύδια με το κέλυφος
2 κιλά σπανάκι
1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
1 ματσάκι άνηθο
200 γρ. ντοματάκι κονκασέ
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
1 πρέζα ζάχαρη
Χυμό ενός φρέσκου λεμονιού
250 γρ. κρέμα γάλακτος
Ελαιόλαδο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Καθαρίζουμε τα μύδια και το σπανάκι. Ζεματάμε το σπανάκι και το αφήνουμε να στραγγίξει.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο σε λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το σπανάκι, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κονκασέ και σοτάρουμε καλά όλα μαζί τα υλικά.
Προσθέτουμε και τα μύδια, το χυμό λεμονιού, την κρέμα γάλακτος και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά να μαγειρευτούν, μέχρι να ανοίξει το κέλυφος των μυδιών.
Στο τέλος ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και τον άνηθο να πάρει άρωμα.


Κύριο Συστατικό : Μύδια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 5 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : NEWLINE


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV