ΡΑΒΙΟΛΙΑ ΓΚΡΑΤΙΝΕ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

40 ραβιόλια με γέμιση τυριών
2 ποτήρια γάλα
10 γρ. βούτυρο
2 κουταλιές αλεύρι
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
1 κρεμμύδι ξερό
2 κουταλιές χλιαρό νερό
μοσχοκάρυδο
αλάτι , πιπέρι

Βράζετε τα ραβιόλια σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά. Τα στραγγίζετε. Σοτάρετε το κρεμμύδι με το μισό βούτυρο και το νερό, χωρίς να το αφήσετε να πάρει χρώμα. Το σουρώνετε.
Σε μια κατσαρόλα, βάζετε το υπόλοιπο βούτυρο και το γάλα, αφήνοντας λίγο στην άκρη για να διαλύσετε το αλεύρι. Προσθέτετε το κρεμμύδι και όταν αρχίσουν να βράζουν τα υλικά, ρίχνετε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε μοσχοκάρυδο.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος που έχετε βουτυρώσει, τοποθετείτε τα ραβιόλια το ένα δίπλα στο άλλο. Πασπαλίζετε με όλο σχεδόν το τριμμένο τυρί, καλύπτετε με τη σάλτσα, προσθέτετε το υπόλοιπο τυρί και γκρατινάρετε στο φούρνο στους 175-180°C για 10 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.


Κύριο Συστατικό : Ραβιόλια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV