ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΑΦΡΑΝ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

4 κολοκυθάκια των 100 γρ. το καθένα
100 γρ. βλαστάρια από σπανάκι
40 ml. κρέμα γάλακτος light
100 ml. ζωμό λαχανικών
σαφράν (ολόκληρο και σε σκόνη)
αλάτι

Ξεφλουδίζετε τα κολοκυθάκια και τα κόβετε στα δύο κατά μήκος. Αφαιρείτε τα κουκούτσια τους και τα χοντροκόβετε σε κύβους. Περνάτε τη σάρκα στο μίξερ μέχρις ότου γίνουν ένας πουρές ομοιογενής. Αλατίζετε και μετά πασπαλίζετε με το σαφράν.
Ανακατεύετε. Ξεπλένετε τα βλαστάρια από το σπανάκι με άφθονο νερό, τα σκουπίζτε σε απορροφητικό χαρτί της κουζίνας και μετά τα ψιλοκόβετε. Τα προσθέτετε στον πουρέ από τα κολοκυθάκια, τα περιχύνετε με ζωμό και ενσωματώνετε την ρευστή κρέμα γάλακτος.
Διορθώνετε τα αρτύματα,εφόσον χρειάζεται, και μεταγγίζετε τη σούπα σε βαθιά πιάτα και μετά τα βάζετε στο ψυγείο. Την ώρα που σερβίρετε, διακοσμείτε με το σαφράν.


Κύριο Συστατικό : Κολοκυθάκια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : -
Τρόπος Μαγειρέματος : -
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV