ΜΥΔΙΑ ΣΕ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

24 μύδια
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κουταλιά κορν-φλάουρ
1 κουταλάκι ξίδι
2 κουταλάκια μουστάρδα
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
μαϊντανός
αλάτι
2 φλυτζάνια νερό

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το νερό, μια πρέζα αλάτι, το σκόρδο και τη δάφνη. Προσθέτετε τα μύδια καλά πλυμένα και τα αφήνετε να ανοίξουν. Τα στραγγίζετε, κρατάτε το χυμό και αφαιρείτε το κέλυφος. Τα αφήνετε στην άκρη.
Ρίχνετε στο χυμό το λευκό κρασί. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε το κορν φλάουρ. Προσθέτετε το ζωμό λίγο λίγο ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν η σάλτσα δέσει, απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη μουστάρδα και το ξίδι.
Βάζετε το σκεύος ξανά στη φωτιά και αφήνετε να πάρει το φαγητό μια βράση, ανακατεύοντας συνεχώς. Αμέσως, βάζετε τα μύδια σε μια πιατέλα και τα περιχύνετε με τη σάλτσα.
Πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό : Μύδια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV