ΣΟΥΠΑ ΚΑΡΟΤΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

750 γρ. καρότα
200 γρ. πατάτες
150 γρ. ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1,5 λίτρο ζωμός χορταρικών.
50 γρ. πάστα ντομάτας
50 γρ. φρέσκο βούτυρο
60ml ελαιόλαδο
60 γρ. κρέμα γάλακτος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Καθαρίζουμε τα καρότα, τα ξεπλένουμε και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες. Δεν τις ξεφλουδίζουμε. Τις κόβουμε και αυτές σε χοντρά κομμάτια.
Τοποθετούμε καρότα και πατάτες σε πυρίμαχο σκεύος, τα περιλούζουμε με τρεις κουταλιές λάδι, τα βάζουμε στο φούρνο, στους 180° και τα ψήνουμε για 30-40 λεπτά ή μέχρι να τα δούμε ότι είναι έτοιμα, γυρίζοντάς τα κάθε τόσο να ψηθούν από όλες τις πλευρές.
Παράλληλα, σε λίγο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ψιλοκομμένα και ετοιμάζουμε και τον ζωμό των χορταρικών από φρέσκα λαχανικά η κύβο λαχανικών αραιωμένο με νερό.
Βάζουμε σε μίξερ τα ψημένα λαχανικά, τον πελτέ της ντομάτας και τον ζωμό (ζεστό) και τα δουλεύουμε έως ότου αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
Τη ζεστή αυτή βελουτέ την αδειάζουμε σε κατσαρόλα που είναι τοποθετημένη στο μάτι, και σε χλιαρή θερμοκρασία προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο και την κρέμα γάλακτος.
Προαιρετικά προσθέτουμε λίγες σταγόνες στυμμένο λεμόνι εάν θέλουμε να έχουμε επιπλέον γεύση.


Κύριο Συστατικό : Καρότο
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 45 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 55 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Μίλτος Καρούμπας


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV