ΡΥΖΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

½ κιλό ρύζι arborio
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτ. βούτυρο
Ζωμό κότας
500 γρ. θαλασσινά διάφορα (καλαμαράκια, πόδια χταποδιού)
4-5 αυγά
300 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
100 γρ. λευκό κρασί
½ ματσάκι άνηθος
½ ματσάκι μαϊντανός
½ ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
Φρέσκος βασιλικός
Ρίγανη
1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
Λάδι για τηγάνισμα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία.
Ρίχνουμε το ρύζι, προσθέτουμε το κρασί και λίγο λίγο ρίχνουμε το ζωμό κότας. Βράζουμε και ανακατεύουμε συνεχώς για 15-18 λεπτά περίπου. Κατεβάζουμε από το μάτι και αφήνουμε να κρυώσει.
Στο μεταξύ βράζουμε τα καλαμαράκια και το χταπόδι μέχρι να μαλακώσουν. Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, το μαϊντανό και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα θαλασσινά, το ρύζι, τα μυρωδικά, την ρίγανη, την παρμεζάνα και τα αυγά.
Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 3 ώρες, μέχρι να κρυώσει και να σφίξει.
Μόλις πάρει την επιθυμητή ρευστή μορφή, αρχίζουμε να πλάθουμε σε κεφτεδάκια.
Τα περνάμε από τριμμένη φρυγανιά και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ακόμα ζεστά.


Κύριο Συστατικό : θαλασσινά διάφορα
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 Λεπτά & 3 Ώρες ψυγείο
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : NEW LINE


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV