ΓΚΡΑΤΙΝΑΡΙΣΜΕΝΑ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

4 μεγάλα καρότα κομμένα σε φέτες 0,5εκ.
1/3 φλιτζανιού νερό
2κ.σ.βούτυρο
1 κομμένο κρεμμύδι
6 μεγάλες πατάτες σε λεπτές φέτες
αλάτι και πιπέρι
1 φλιτζάνι νόστιμο τριμμένο τυρί
300ml κρέμα ζεσταμένη
2κ.σ.έξτρα βούτυρο

Ανακατεύετε στην κατσαρόλα τα καρότα,το νερό, τα κρεμμύδια και το βούτυρο. Αφού πάρουν μια βράση, τα σκεπάζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 10΄.
Βγάζετε το καπάκι και αφήνετε το νερό να εξατμιστεί. Κάνετε στρώσεις σε βουτυρωμένο πυρέξ, αρχίζοντας με πατάτες, πασπαλισμένες με αλάτι, πιπέρι και λίγο τυρί, μια λεπτή στρώση καρότα, μετά πάλι πατάτες και συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν όλες οι πατάτες και τα καρότα.
Μην ξεχάσετε πως η πάνω στρώση πρέπει να είναι πατάτες και τυρί. Ρίχνετε από πάνω τη ζεστή κρέμα και βούτυρο εδώ και εκεί, το καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε σε φούρνο 160°C για 30’ μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν οι πατάτες.

ΓΚΡΑΤΙΝΑΡΙΣΜΕΝΑ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ
Κύριο Συστατικό : Καρότα
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV