ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

6 χοντρά κολοκυθάκια περίπου 13 εκ.
25 γρ. ψίχα ψωμιού, μαλακωμένη σε 2 κουταλιές γάλα
125 γρ. τυρί Ρικότα ή μυζήθρα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1/4 κουταλάκι γλυκού ξερή ρίγανη
40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
1 κρόκος αυγού
αλάτι και πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Μισοβράζουμε τα κολοκυθάκια σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Τα στραγγίζουμε. Τα κόβουμε στη μέση, αδειάζουμε την ψίχα τους και την ψιλοκόβουμε.
Στεγνώνουμε το ψωμί και τα ανακατεύουμε με την ψίχα των κολοκυθιών και τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε λίγο γάλα αν χρειάζεται για να μην είναι πηχτό το μίγμα, αλάτι και πιπέρι.
Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με το μίγμα και τα βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190°C για 30-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ
Κύριο Συστατικό : Kολοκυθάκια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Κολοκυθάκια
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 50 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι & Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV