ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό μπακαλιάρο φρέσκο
Αμπελόφυλλα
Χυμό 2 λεμονιών
½ ματσάκι άνηθο
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο
200 γρ. ζωμό ψαριού
200 γρ. νερό
Για το αυγολέμονο:
2-3 αυγά
Χυμό απο 2 λεμόνια
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Καθαρίζουμε το μπακαλιάρο και το φιλετάρουμε. Ψιλοκόβουμε το ψαχνό του ψαριού.
Πλένουμε τα μυρωδικά, το κρεμμυδάκι, τον άνηθο και τον μαϊντανό και τα ψιλοκόβουμε.
Αναμειγνύουμε τα μυρωδικά με το ψάρι.
Στύβουμε στο ψάρι 2 λεμόνια, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
Στην συνέχεια γεμίζουμε τα αμπελόφυλλα με το μείγμα ψαριού και τα τυλίγουμε σε ρολάκια.
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το νερό και το ζωμό ψαριού. Αφήνουμε να βράσουν για 50-60 λεπτά.
Για το αυγολέμονο, χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνει αφρός. Ρίχνουμε τους κρόκους και το χυμό λεμονιού σιγά-σιγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα.
Σερβίρουμε ζεστά ή κρύα.

ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ
Κύριο Συστατικό : Μπακαλιάρος
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 55 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή :


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV