ΚΟΛΟΚΥΘΑΝΘΟΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

20 κολοκυθανθοί
150 γρ. ρύζι λευκό
2 κουταλιές σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
30 γρ. κρεμμύδι, τριμμένο
30 γρ. καρότο, τριμμένο
30 γρ. κολοκύθι, τριμμένο
30 γρ. ντομάτα, τριμμένη
200 γρ. πατάτα, κομμένη σε φέτες
2 πρέζες αλάτι
2 πρέζες πιπέρι
200 ml. ελαιόλαδο
100 ml. φρέσκο χυμό λεμονιού
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Τοποθετούμε του κολοκυθανθούς σε κρύο νερό για να ανοίξουν και να μας διευκολύνουν στο γέμισμα. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ρύζι με όλα τα υλικά της συνταγής, ψιλοκομμένα ή τριμμένα και το μισό ελαιόλαδο. Αφού φτιάξουμε την φάρσα με το ρύζι, με ένα κουτάλι γεμίζουμε τους κολοκυθανθούς και τους τοποθετούμε στην κατσαρόλα με το κλείσιμο προς τα κάτω, έτσι ώστε να μην ανοίξουν και αδειάσει το ρύζι.
Για να βράσουν οι ανθοί τοποθετούμε νερό τόσο όσο να σκεπαστούν, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, 1 πρέζα αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι και το χυμό από το λεμόνι. Βράζουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να τραβήξει το ρύζι όλο το υγρό της κατσαρόλας.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ Τοποθετούμε τις πατάτες φέτες στον πάτο της κατσαρόλας για να μην μας κολλήσουν οι ανθοί και για να μην αδειάσει το ρύζι από τους ανθούς. Σκεπάζουμε με ένα πιάτο ανάποδα έτσι ώστε το βάρος του πιάτου να συγκρατεί τους ανθούς με το κλείσιμο προς τα κάτω.

ΚΟΛΟΚΥΘΑΝΘΟΙ
Κύριο Συστατικό : Κολοκυθανθοί
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV