ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

4 μέτρια κολοκύθια
100 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
70 γρ. βούτυρο
70 γρ. τριμμένη φρυγανιά
70 γρ. τριμμένη γραβιέρα
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
1 αυγό
2 μικρές σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
μαϊντανός
δάφνη και θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμυδάκι. Χτυπάτε στο μπλέντερ το σκόρδο με το μαϊντανό. Κόβετε τα κολοκύθια κατά μήκος στα δύο. Αφαιρείτε τη σάρκα τους, την ψιλοκόβετε και την αφήνετε στην άκρη. Βράζετε τα κολοκύθια σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε.
Βράζετε το κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό με λίγο λάδι. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμυδάκι, το σκόρδο και το μαϊντανό.
Όταν το κρεμμυδάκι μαραθεί, προσθέτετε τη σάρκα των κολοκυθιών και ραντίζετε με αλατοπίπερο, ψιλοκομμένη δάφνη και θυμάρι.
Αφήνετε τη σάρκα να ψηθεί για λίγα λεπτά και προσθέτετε το κρέας και ολόκληρο το αυγό. Ανακατεύετε μέχρι να ψηθεί και το αυγό. Γεμίζετε με το μείγμα αυτό τα κολοκύθια και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζετε με την τριμμένη φρυγανιά και βάζετε πάνω σε κάθε κολοκύθι μια ροζέτα βούτυρο.
Βάζετε το σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 °C ραντίζοντας τακτικά με το ζωμό των κολοκυθιών.
Πασπαλίζετε με τη γραβιέρα και σερβίρετε.

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Κύριο Συστατικό : Κολοκυθάκιας
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Μαρόκο
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV