ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑΡΙΚΩΝ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

220 γρ. αλεύρι
120 γρ. βούτυρο
250 γρ. τυρί Παρμεζάνα
10 γρ. ξερή ρίγανη
10 γρ. ξερό βασιλικό
10 ml. Γουορτσεστερσαϊρ σος
50 ml. παγωμένο άσπρο κρασί
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ανακατεύετε στο μπλέντερ το αλεύρι, το βούτυρο, το τυρί, τη ρίγανη και το βασιλικό. Τα δουλεύετε μέχρι να μοιάζουν με χοντρά ψίχουλα. Προσθέτετε τη σος και με την μηχανή αναμμένη ρίχνετε όσο κρασί χρειάζεται για να γίνει μια μαλακιά μπάλα.
Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια δίνετε στη ζύμη το σχήμα κυλίνδρου, πάχους 4 εκ. Την τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο και τη βάζετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει,τουλάχιστον 2 ώρες. Την κόβετε σε δίσκους 0,5εκ. και τοποθετείτε τους δίσκους σε βουτυρωμένο ταψί, σε απόσταση 1 εκ. τον έναν από τον άλλο.
Ψήνετε τα μπισκότα σε 200 βαθμούς μέχρι να σκουρύνουν, περίπου 12 λεπτά. Τα βγάζετε σε σχάρα για να κρυώσουν. Διατηρούνται σε αεροστεγή δοχεία.

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑΡΙΚΩΝ
Κύριο Συστατικό : Παρμεζάνα
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 12 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV