ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΣΟΤΕ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

8 τρυφερές αγκινάρες (600 γρ. περίπου)
2 σκελίδες σκόρδο
60 ml. ελαιόλαδο
125 ml. λευκό ξηρό κρασί
15 ml. χυμό λεμονιού
φρέσκια μέντα
αλάτι
πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλένουμε τις αγκινάρες, κόβουμε τα κοτσάνια, αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα και ψαλιδίζουμε τις σκληρές άκρες των τρυφερών φύλλων.
Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τσιγαρίζουμε το σκόρδο για 2 λεπτά ανακατεύοντας.
Βάζουμε και τις αγκινάρες στο τηγάνι και τις σοτάρουμε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ώσπου να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε τις αγκινάρες με ανοιχτό καπάκι να σιγοβράσουν για μισή ώρα ακόμη, ώσπου να μαλακώσουν.
Αν στεγνώσουν, προσθέτουμε κι άλλο κρασί. Βγάζουμε τις αγκινάρες από το τηγάνι και τις περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού.
Πασπαλίζουμε με φρέσκια μέντα και σερβίρουμε αμέσως.

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΣΟΤΕ
Κύριο Συστατικό : Αγκινάρες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV