ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

450 γρ. καλαμάρια
5 σκελίδες σκόρδο
3 εκ. πιπερόριζα
100 γρ. πράσινη πιπεριά
100 γρ. γλυκομπίζελα
1 ½ κ.σ. φυστικέλαιο
2 κ.γ. κορν φλάουρ
3 κ.σ. ζωμός κότας
1 κ.σ. κρασί ρυζιού Σαοξίνγκ, εναλλ. ξηρό σέρυ
2 κ.σ. σάλτσα στρειδιών
1 κ.σ. ανοιχτόχρωμη σάλτσα σόγιας
2 κ.γ. σκουρόχρωμη σάλτσα σόγιας
2 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. σουσαμέλαιο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Αφαιρούμε τα κεφάλια των καλαμαριών, πλένουμε τα πλοκάμια και το σώμα τους εξωτερικά και εσωτερικά.
Τους αφαιρούμε το διάφανο όστρακό τους και κόβουμε το σώμα τους σε λωρίδες μήκους 4 εκ. και πλάτους 2 εκ.
Βάζουμε 2 λίτρα νερό να βράσουν σε ένα γουόκ και ζεματάμε σε αυτό τα καλαμάρια για περίπου 15 δευτερόλεπτα.
Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και την πιπερόριζα και τα ψιλοκόβουμε.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε τα γλυκομπίζελα.
Βάζουμε το φυστικέλαιο να κάψει σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μετά τσιγαρίζουμε σε αυτό το σκόρδο και την πιπερόριζα για 15 δευτερόλεπτα ανακατεύοντας.
Διαλύουμε το κορν-φλάουρ σε λίγο κρύο νερό, το βάζουμε μαζί με όλα τα άλλα υλικά, εκτός από τα καλαμάρια και το σουσαμέλαιο, σε ένα γουόκ και τα αφήνουμε να βράσουν.
Τέλος, προσθέτουμε τα καλαμάρια και τα βράζουμε για 30 δευτερόλεπτα ακόμα και τα σερβίρουμε με σουσαμέλαιο.

ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΑ
Κύριο Συστατικό : Καλαμάρι
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Μαρόκο
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV