ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΣΕΣΚΟΥΛΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

12-15 Φύλλα σέσκουλο
2 κουταλιές της σούπας λάδι
6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι ρύζι
50 γρ. κουκουνάρια
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
150 ml. ζωμό κρέατος
2 κρόκους αυγών
1 1/2 λεμόνι
100 ml. λευκό κρασί
50 γρ. λιωμένο βούτυρο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Βραζετε νερό σε κατσαρόλα και ζεματίζετε τα φύλλα του σέσκουλου 2 λεπτά. Ρίχνετε τα φύλλα στο τρυπητό, τα περιχύνετε αμέσως με κρύο νερό και τα αφήνετε να στραγγίσουν καλά.
Ζεσταίνετε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Στη συνέχεια προσθέτετε το ρύζι και σοτάρετε μαζί 1 λεπτό.
Προσθέτετε στην κατσαρόλα το ζεστό ζωμό του κρέατος, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνετε το ρύζι να σιγοβράσει, σκεπασμένο 5-7 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει σχεδόν όλο το υγρό.
Μόλις κρυώσει το μείγμα του ρυζιού προσθέτετε τα κουκουνάρια και τον άνηθο.
Κόβετε τα χοντρά κοτσάνια από τα φύλλα του σέσκουλου,τα γεμίζετε με το ρύζι και τα τοποθετείτε στο τρυπητό.
Βάζετε το τρυπητό μέσα στην κατσαρόλα και βράζετε τα ντολμαδάκια στον ατμό 30 λεπτά.
Σε μπεν μαρί χτυπάτε τους κρόκους των αυγών μαζί με το χυμό λεμονιού και το κρασί.
Μόλις η σάλτσα πήξει ελαφρά προσθέτετε το βούτυρο λιωμένο λίγο-λίγο ανακατεύοντας σε μπεν μαρί.
Περιχύνετε τα ντολμαδάκια με τη σάλτσα.

ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΣΕΣΚΟΥΛΟ
Κύριο Συστατικό : φύλλα σέσκουλο
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Μαρόκο
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV