ΜΥΔΙΑ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 1/2 κιλά μύδια
4 πράσα
200 ml. λευκό κρασί
αλεύρι
λεμόνι
άσπρο πιπέρι
μαϊντανός
μουστάρδα
λάδι
αλάτι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλένετε καλά τα μύδια. Βράζετε τα μύδια σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό. Μόλις ανοίξουν τα βγάζετε από το όστρακο τους και τα φυλάσσετε. Ρίχνετε το ζουμί τους πάνω στα μύδια.
Σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι προσθέτετε τα ψιλοκομμένα πράσα. Όταν αρχίσουν τα πράσα να ροδίζουν προσθέτετε το αλεύρι, το λευκό κρασί, το ζουμί των μυδιών, λίγη μουστάρδα, το χυμό μισού λεμονιού, το άσπρο πιπέρι και το αλάτι.
Προσθέτετε αυτή τη σάλτσα στα μύδια, πασπαλίζετε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και τα σερβίρετε κρύα.

ΜΥΔΙΑ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ
Κύριο Συστατικό : Μύδια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Γαλλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV