ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΓΕΜΙΣΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 κρεμμύδια
100 ml. ελαιόλαδο
400 γρ. ντοματάκια κονσέρβα
αλάτι
πιπέρι
200 γρ. μελιτζάνες
300 γρ. μοτσαρέλα
50 γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
οδοντογλυφίδες
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Για τη σάλτσα, καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα ψιλοκόβουμε και τα τσιγαρίζουμε με 50 ml. λάδι.
Κόβουμε τα ντοματάκια σε κύβους και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μερικές βράσεις και νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο. Τέλος, μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Πλένουμε τις μελιτζάνες και κόβουμε τα κοτσάνια. Τις κόβουμε κατά μήκος σε φέτες πάχους 1/2 εκ. και τις τηγανίζουμε με αρκετό λάδι και από τις δύο πλευρές για 2 λεπτά περίπου, ώσπου να ροδίσουν. Τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά πάνω σε χαρτί κουζίνας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες.
Τοποθετούμε τη μοτσαρέλα πάνω στις μελιτζάνες, αλατοπιπερώνουμε και τυλίγουμε κάθε φέτα μελιτζάνας σε ρολάκι.
Στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.
Τοποθετούμε τα ρολάκια το ένα δίπλα στο άλλο μέσα στο σκεύος με τη σάλτσα.
Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου.

ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΓΕΜΙΣΤΑ
Κύριο Συστατικό : Μελιτζάνες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV