ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΜΕΝΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

4 κολοκυθάκια
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
30 γρ. αλεύρι
60 ml. ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι φρέσκια μέντα
1 ματσάκι μαϊντανό
400 γρ. ντοματάκια κονσέρβα
αλάτι
πιπέρι
το χυμό 1 λεμονιού
40 γρ. τριμμένη φρυγανιά
40 γρ. φρεσκοτριμμένο τυρί πεκορίνο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε ροδέλες.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα ταψάκι και αλευρώνουμε τα κολοκυθάκια.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια ώσπου να ροδίσουν.
Τα βγάζουμε και τα φυλάμε. Πλένουμε τα μυρωδικά, τα στεγνώνουμε και τα ψιλοκόβουμε.
Βάζουμε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα ντοματάκια. Προσθέτουμε το χυμό της κονσέρβας και τα μυρωδικά (από το μαϊντανό μόνον το μισό).
Έπειτα από 3 λεπτά περίπου νοστιμίζουμε με μπόλικο αλάτι και πιπέρι και απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Αλείβουμε με λίγο λάδι ένα πυρίμαχο σκεύος. Τοποθετούμε μέσα τα μισά κολοκυθάκια και τα πασπαλίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού.
Προσθέτουμε τη σάλτσα από το τηγάνι και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα κολοκυθάκια. Περιχύνουμε με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού.
Αναμειγνύουμε την τριμμένη φρυγανιά και το τυρί και τα ρίχνουμε πάνω από τα κολοκυθάκια. Ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.
Πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαΙντανό και σερβίρουμε.

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΜΕΝΤΑ
Κύριο Συστατικό : Κολοκυθάκια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 35 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV