ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ



1 κιλό μεγάλες γαρίδες
250 γρμ. σκληρή φέτα
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
4 ώριμες ντομάτες
2 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
1 (προαιρετικά) ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο
1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
λίγη πάπρικα

Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, αφαιρείτε τους σπόρους και τις περνάτε από τον μύλο των λαχανικών. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά. Προσθέτετε τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνετε την σάλτσα να βράσει για λίγο. Βάζετε τις γαρίδες σε γιουβέτσι ή πυρέξ και τις περιχύνετε με τη σάλτσα. Προσθέτετε το μαϊντανό, την φέτα κομμένη κομματάκια και λίγη πάπρικα. Ψήνετε σε φούρνο στους 180 για μισή ώρα.


Κύριο Συστατικό : Γαρίδες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 50 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV