ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΑΠΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΧΟΙΡΙΝΟ



½ κουταλιά ψιλοκομμένος δυόσμος
4 κουταλιές τριμμένη κεφαλογραβιέρα
600 γρ. χοιρινός κιμάς
400 γρ. κιμά από στήθος κοτόπουλο
1 φλιτζανάκι κρασί λευκό
2 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανό
250 γρ. βούτυρο
1 κουταλιά ξύδι
αλάτι και πιπέρι
3 φυλλαράκια ψιλοκομμένο σέλινο
2 φέτες μουσκεμένες ψωμί
1 τριμμένο κρεμμύδι
1 αυγό
1 κομμένο σε μικρούς κύβους καρότο
200 γρ. πουρέ πατάτας

Ζυμώνετε τον κιμά (από χοιρινό και κοτόπουλο) με 1 κουταλιά μαϊντανό, το δυόσμο, το αυγό, το ξύδι, το ψωμί, αλάτι και πιπέρι. Πλάθετε τον κιμά σε κεφτέδες. Τηγανίζετε τους κεφτέδες με 4 κουταλιές βούτυρο.Τους μεταφέρετε σε πιάτο και τους αφήνετε κατά μέρος.Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Στο τηγάνι που τηγανίσατε τους κεφτέδες προσθέτετε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο, τα ντοματάκια, το κρασί, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει 15 λεπτά περίπου.Προσθέτετε στον πουρέ τον υπόλοιπο μαϊντανό και ανακατεύετε. Ρίχνετε τους κεφτέδες στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύετε. Μεταφέρετε τους κεφτέδες σε πυρίμαχο σκεύος και από πάνω τους σκεπάζετε με τον πουρέ. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο βούτυρο και το τυρί και ψήνετε το φαγητό 15 με 20 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς. Σερβίρετε αμέσως.


Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο , χοιρινό
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV