ΓΚΡΑΤΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ,ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

500 γρ. μπουκετάκια κουνουπιδιού
500 γρ. μπουκετάκια μπρόκολου
2 κλαδάκια σέλινο κομμένο σε κομμάτια 2,5εκ.
30 γρ. βούτυρο
αλάτι και πιπέρι
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
30 ml. λάδι
15 γρ. αλεύρι
500 γρ. ντομάτες,καθαρισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες
λίγη ζάχαρη
125 γρ. παρμεζάνα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Αχνίζετε το κουνουπίδι, το μπρόκολο και το σέλινο μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε ακόμα.
Λιώνετε το βούτυρο στην κατσαρόλα, ρίχνετε τα αχνισμένα λαχανικά, φροντίζοντας να βραχούν καλά με το βούτυρο. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Βγάζετε τα λαχανικά και τα βάζετε σε πυρέξ. Τα κρατάτε ζεστά.
Προσθέτετε λάδι στην κατσαρόλα, ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ανακατεύετε μέχρι να ξανθύνει το κρεμμύδι, προσθέτετε το αλεύρι και τα ψήνετε για 3’.
Προσθέτετε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι και λίγη ζάχαρη.
Τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 5’. Ρίχνετε τη σάλτσα πάνω από τα λαχανικά, την πασπαλίζετε με τυρί και την ψήνετε στο φούρνο συους 180°C για μισή ώρα ή μέχρι η επιφάνεια να ροδίσει και να φουσκώσει.

ΓΚΡΑΤΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ,ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟ
Κύριο Συστατικό : Κουνουπίδι
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV