ΠΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΙΟΥΤΟ ΟΜΕΛΕΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

12 χτυπημένα αυγά
1 κουταλάκι τσαγιού αλάτι
λίγη ταμπάσκο σος
2 κουταλιές σούπας λάδι φιστικιού
3 κομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
1 βρασμένη πατάτα,κομμένη σε κύβους 0,5εκ.
1/3 φλιτζανιού κομμένο προσιούτο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ρίχνετε το αλάτι και την ταμπάσκο σος στα αυγά. Τα ανακατεύετε καλά. Χρησιμοποιείτε λίγο λάδι για να λαδώσετε ένα πυρίμαχο ταψί 30x23.
Στρώνετε από πάνω ένα λαδόχαρτο. Αλείφετε και αυτό με λάδι.
Χύνετε τα κρεμμυδάκια στο υπόλοιπο λάδι πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τις πατάτες και το προσιούτο και τα ανακατεύετε καλά.
Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, απλώνετε το μείγμα της πατάτας πάνω από τα σχεδόν ψημένα αυγά και χύνετε από πάνω το υπόλοιπο των χτυπημένων αυγών.
Ξαναβάζετε την ομελέτα στο φούρνο και την ψήνετε μέχρι να γίνει, περίπου 15 λεπτά.
Τη βγάζετε και την αφήνετε να κρυώσει. Γυρίζετε την ομελέτα προσεχτικά σε μια επιφάνεια και βγάζετε το χαρτί.
Καθαρίζετε τις μαυρισμένες άκρες και την κόβετε σε τρίγωνα.
Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.

ΠΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΙΟΥΤΟ ΟΜΕΛΕΤΑ
Κύριο Συστατικό : Αυγό
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV